Madbloggerudfordringen har rullet endnu en gang… Denne gang lød udfordringen som følgende:
Du får tildelt en anden madblog som også er tilmeldt udfordringen. På denne blog vælger du selv en opskrift som du splejser med én af dine egne opskrifter!
Der skal være en genkendelighed ifht den opskrift du vælger, og mindst tre ingredienser skal gå igen.
Jeg har været så heldig at blive tildelt Frøken Larsens Fristelser. Bloggen bliver drevet af Frøken Larsen, der er uddannet kok. Desuden læser hun til en bachelor i Ernæring og Sundhed. Derfor har hendes blog et “sundt tvist” med særligt fokus på det ernæsringsmæssige indhold. Derfor indeholder mange af hendes opskrifter fakta de enkelte ingredienser, og hvorfor de er sunde. Hun laver rigtig mange lækre aftensmåltider, som jeg helt sikkert selv skal prøve nogen af en dag. Derudover har hun også mange lækre opskrifter på smoothies. Og det er en af disse smoothies jeg har valgt at splejse sammen med en af mine egne. Jeg har valgt Frøken Larsens opskrift på Kokos- og Kakaosmoothie og min egen opskrift på Bagt boghvedegrød med banan og dadler. Fra Frøken Larsens opskrift har jeg udvalgt kokosmel, kakao og cashewnødder. Og fra min egen har jeg valgt boghvede, banan, psyllium frøskaller og frø – i min oprindelige opskrift er der solsikkefrø i – det har jeg udskiftet med hørfrø.
Så dette er bagt grød med kakao, nødder, kokos og banan. En lækker lille morgenhapser!
Jeg synes at resultatet er blevet rigtig godt… Det smager næsten som kage, så man føler at man synder. Men den er proppet med de sunde fedtsyrer og kostfibre. Og så er der ikke skyggen af sukker i…
[recipe-foody]
Det skal du bruge:
- 2 moste bananer
- 1 dl kokosmel
- 3 dl mælk
- 3 spsk kakao
- 1 knsp salt
- 2 dl + 1 dl boghvedegryn
- 1 dl finthakkede cashewnødder
- 1 dl hørfrø
- 2 æg
- 2 spsk psyllium frøskaller
Fremgangsmåde:
- Rør 2 dl baghvedegryn, kokosmel, mælk og bananmos sammen i en skål og sæt det i køleskabet i mindst tre timer – så trækker grynene væsken til sig og det bliver til en grødet masse
- Tag grøden ud ad køleskabet igen og tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Put de fint hakkede cashewnødder og hørfrø ned i skålen. Rør godt rundt så det hele bliver godt fordelt
- Tag en ny skål frem og put æggene deri. Pisk dem til de skummer og er blevet lidt mere luftige…
- Vend æggene ned i grøden
- Rør derefter psyllium frøskaller og 1 dl baghvedegryn ned i grøden
- Put grøden i silikone forme – fyld dem helt op. Jeg synes formene fra Mette Blomsterberg er rigtig gode, for bakken er stivet af i kanterne, og så er det nemmere at få den ind og ud ad ovnen
- I en skål for sig selv blandes 2 spsk kokosmel og 1 tsk kakao og drys blandingen oven på grøden
- Bag dem i ca. 35 minutter til de er gyldne og du kan stikke en strikkepind/kødnål ned i grøden og den kommer ren ud.
-
Smid dem i fryderen og tag en op aftenen før. Så har du nemlig hurtig morgenmad på farten! Eller tag en med i madpakken og find den frem, når du er lækkersulten!
Skriv et svar