Disse jødekager har jeg fra min mormors bog med opskrifter. Hun har den fra min oldemor, så opskriften er mindst 100 år gammel. Kagerne er smørspøde og luftige – lige som rigtig jødekager skal være. Jeg plejer at lave jødekage med mandler, men du kan jo gøre, som du synes passer bedst.
[recipe-foody]
Antal: ca. 120 småkager
Det skal du bruge:
- 625 g hvedemel
- 125 g sukker
- 345 g smør (køleskabskoldt)
- 1 æg – sammenpisket (plus ekstra til at pensle med)
- 1/2 tak hjortetaksalt
- Kanelsukker til at drysse ovenpå kagerne
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Put hvedemel, sukker og hjortetaksalt i en stor skål
- Skær smørret i små stykker
- Put smørret ned i melblandingen og mas det hele sammen med fingerene til der ikke er flere klumper af smør og det har en konsistens, der minder om vådt sand.
- Saml dejen med det sammenpiskede æg
- Rul dejen ud på et meldækket bord og stik kagerne ud med den ønskede form
- Put småkagerne over på en bagplade
- Pensl dem med æg og drys derefter kanelsukker på
- Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter til de er let gyldne
- Lad dem køle af på en bagerist
[/recipe-foody]
Skriv et svar