Min oldemors jødekager

Jødekager

Disse jødekager har jeg fra min mormors bog med opskrifter. Hun har den fra min oldemor, så opskriften er mindst 100 år gammel. Kagerne er smørspøde og luftige – lige som rigtig jødekager skal være. Jeg plejer at lave jødekage med mandler, men du kan jo gøre, som du synes passer bedst.

Antal: ca. 120 småkager

Det skal du bruge:

  • 625 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 345 g smør (køleskabskoldt)
  • 1 æg – sammenpisket (plus ekstra til at pensle med)
  • 1/2 tak hjortetaksalt
  • Kanelsukker til at drysse ovenpå kagerne

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Put hvedemel, sukker og hjortetaksalt i en stor skål
  3. Skær smørret i små stykker
  4. Put smørret ned i melblandingen og mas det hele sammen med fingerene til der ikke er flere klumper af smør og det har en konsistens, der minder om vådt sand.
  5. Saml dejen med det sammenpiskede æg
  6. Rul dejen ud på et meldækket bord og stik kagerne ud med den ønskede form
  7. Put småkagerne over på en bagplade
  8. Pensl dem med æg og drys derefter kanelsukker på
  9. Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter til de er let gyldne
  10. Lad dem køle af på en bagerist

Jødekager

Skriv et svar