Tulles ingefærsnitter

Ingefærsnitter

Hvert år i december plejer jeg at lave en stor portion af disse ingefærsnitter til mine kolleger – og de bliver revet væk! De er fulde af smag, og så er de meget nemme at lave. Opskriften har jeg fra min mormors bog med opskrifter. Jeg ved ikke, hvorfor der skal gør i, for jeg tænker ikke at det kan virke optimalt. Men når mormor siger, der skal gær i – ja, så putter jeg skam gær i. De har en god sej konsistens, som man ikke finder så ofte i småkager.

Prøv dem! Jeg er sikker på at de også vil blive et fast punkt på din julebageliste år efter år.

Ingefærsnitter

Antal: ca. 150 småkager

Det skal du bruge:

  • 500 g sukker
  • 500 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt nellike
  • 25 g gær
  • 200 g smør (køleskabskoldt)
  • 2 æg
  • 2 spsk fløde

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Bland mel, sukker, bagepulver, ingefær og nellike sammen i en stor skål
  • Skær smør i små stykker og put det ned i melblandingen
  • Mas det hele sammen med fingrene til det er blandet helt sammen og der ikke er smørklumper tilbage
  • Pisk æg og fløde sammen i en skål for sig
  • Smuldre gæret ned i flødeblandingen og rør det ud, så gæret bliver opløst
  • Saml dejen med æggemassen og ælt den kort
  • Dejen rulles i ca. 12 fingertykke pølser, der lægges på en bageplade med bagepapir
  • Rullerne mases flade – der kan være 3 ruller på hver bageplade
  • Bages i ovnen i 12 minutter ved 200 grader almindelig varme til de er let gyldne
  • Kagerne tages ud ad ovnen og skæres på skrå i snitter
  • Afkøl småkagerne på en bagerist

Ingefærsnitter, småkager med ingefær

Skriv et svar