En af mine yndlingskager er brunsviger. Den er snasket og sød.
Noget af det bedste ved en brunsviger, er de små hemmelige huler med sukkersnask i. Det kan næsten være et øjebliks lykke, når man finder sådan en i en god brunsvigerkager. Derfor har disse brunsviger cupcakes allesammen fyld af brunsvigersnask – så bliver man aldrig skuffet! På toppen af kagerne er der lækker brunsvigerfrosting.
[recipe-foody]
Antal: ca. 18 kager
Det skal du bruge:
- 100 g brun farin (til brunsvigersnask)
- 100 g usaltet smør – må gerne være koldt (til brunsvigersnask)
- 200 g usaltet smør
- 200 g sukker
- 4 økologiske æg
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk fint salt
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Brunsvigersnask: Put smør og brun farin i en lille gryde og varm det forsigtigt op til det har en ensartet konsistens. Tag det af varmen og lad det køle indtil du skal bruge det.
- Put smør (de 200 g, der ikke er til brunsvigersnask) og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
- Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Fyld cupcakeformene 2/3 op til kanten
- Lav en lille fordybning i hver kage med en våd teske om put en god klat brunsvigersnask ned i hver kage
- Bag kagerne i ca. 18 minutter ved 180 grader almindelig varme
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting:
- Lav en portion brunsviger frosting
- Put frosting på kagerne med en ske eller en lille spatel – jeg synes godt det må se lidt hjemmelavet og tilfældigt ud.
[/recipe-foody]
Skriv et svar