For noget tiden siden fik jeg rigtig meget lyst til at bage småkager. Jeg havde en ide til en specie, hvor der blandt andet skulle kandiseret ingefær i. Men ak… Det kunne jeg ikke lige skaffe nogen steder. Derfor måtte jeg jo lave kandiseret ingefær selv selv. Og resultatet blev virkelig godt. Og så er det jo heldigt, at man også kan lave lækker ingefærsirup i samme omgang…
Det skal du bruge:
- 500 g ingefær
- 1 l vand
- ca. 500 g sukker
Fremgangsmåde:
- Skræl ingefæren – det er faktisk lettest at gøre med en teske. De skal bare skrabe skralden af med kanten af skeen
- Skær ingefæren i små stykker – lav dem rimeligt tynde – så slipper du for de trælse tråde, der er i ingefær
- Smid ingefær og vand op i en gryde og bring det i kog
- Lad det koge i ca. 45 minutter indtil det er mørt
- Tag en skål og sæt en si ovenpå og hæld vandet fra – vi vil nemlig gerne gemme kogevandet… Det har fået en masse smag, som det ville være synd og skam at hælde ned i afløbet
- Vej ingefæren af og smid det over i gryden igen med 0,5 dl af kogevandet (gem resten af kogevandet til ingefærsirup – opskriften kommer lidt længere nede)
- Vej samme mænge sukker af – altså 500 g kogt ingefær til 500 g sukker
- Bring ingefær og sukker i kog igen og lad det koge indtil dråberne begynder at blive tunge, når de drypper af skeen – for mig tog de ca. 30 minutter
- Læg et stykke bagepapir på bordet og tag ingefærstykkerne om med en ske – lad være med at hælde det hele ud på bagepapiret. Du kan hælde resten af den flydende sukker ud på et andet stykke bagepapir – et voila! Så har du ingefærsukker – tror det vil være rigtig lækkert i en kop varm vinterte. Eller du kan lave det om til ingefærsirup – opskriften er nederst i dette indlæg
- Lad ingefæren tøre på bagepapiret i 24 timer – det skal være helt tørt…
- Hvis du gerne vil have en lidt mere sprød overflade, kan du trille stykkerne i sukker, mens de stadig er varme – så bliver de rigtig fine og kandiserede…
- Opbevar dit kandiserede ingefær i en lufttæt beholder
Ingefærsirup:
- Mål resten af kogevandet op
- Vej en tilsvarende mængde sukker op – fx. 7 dl kogevand til 700 g sukker
- Lad det koge op – lad det simre ved svag varme i 5 minutter
- Hvis du synes at din sirup er for stærk – den smager VIRKELIG intenst af ingefær – kan du putte noget mere sukker i. Men så risikerer du at din sirup med tiden vil krystallisere
- Hæld det over på skoldede, Atamon-skyllede flasker
Skriv et svar