Jeg ææææælsker en rigtig god æblekage – jeg synes den har den helt perfekte balance af syre og sødme. Jeg ææææælsker en rigtig god æblekage – jeg synes den har den helt perfekte balance af syre og sødme. Så naturligvis skal æblekagen have en tur gennem Cupkagerigets maskine og omdannes til en æblekage cupcake og denne cupcake har netop en dejlig balance mellem det syrlige og det søde. Jeg kan rigtig lige makroner i min æblekage, men man kan også bruge ristet rasp, hvis man bedre kan lide det…

æblekage cupcake

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 125 g usaltet smør
  • 125 g rørsukker
  • 2 æg
  • 175 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 1,75 dl æblemost – find gerne en, der er syrlig – det giver mere dybde i smagen. Og brug most og ikke juice
  • 1 dansk æble skåret i små tern – jeg har brugt Discovery
  • Makroner

Cupcake med æble

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur og tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • I skål piskes smør og sukker lækkert og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet.
  • I en skål for sig blandes mel, bagepulver, natron og salt
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
  • Tilsæt derefter halvdelen af æblemosten – pisk til det er ensartet – dejen vil sikkert gerne skille lidt, men fortvivl ej! Det skal nok blive godt igen, når kagerne er bagt
  • Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og æblemosten
  • Vend forsigtigt æble ternerne i dejen
  • Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
  • Drys kagerne med knuste makroner

Cupcake med makroner og æble

  • Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
  • Lad kagerne køle helt ned inden de pyntes med frosting

Frosting

Fremgangsmåde:

æblekage cupcake


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *