Æblechips

Man kan købe lækre danske og økologiske æblechips i butikkerne – men man kan jo lige så godt lave dem selv. Jeg synes de fungerer rigtig godt som pynt på cupcakes, og så synes jeg at de smager rigtig dejligt! Man kan sagtens putter kanel, allehånde, ingefær eller et andet lækkert krydderi på, men jeg kan bedst lide dem au natural – så smager de nemlig allermest af æble…

æblechips 003

Det skal du bruge:

æblechips

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 75 grader varmluft
  • Skær æblerne på tværs i tynde skiver – jeg har brugt et mandolinjern, for det synes jeg er det nemmeste. Jeg kan gode lide at man kan se æblets struktur og kernehuset, men det kan man også skære af, hvis man gerne vil have rene linjer
  • Læg æblerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Kig til dem en gang i mellem – når siderne begynder at krølle, og er hårde, når man rører ved dem, så skal skiverne vendes
  • Det er svært at sige, hvor lang tid de skal have, da det kommer an på både ovnen, der bliver brugt, og hvor tykke eller tynde skiverne er… Mine skiver tog ca. 2 timer i alt

æblechips


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *