I sæson nu: Rabarber

Lige nu kan man købe de lækreste rabarber i butikkerne rundt omkring. De skal helt sikkert puttes i en cupcake. Jeg elsker rabarbercrumble, så det skal helt sikkert omdannes til en cupcake!

For mig er smagen af rabarber smagen af den nærtstående (forhåbentligt) varme sommer. Efter en lang vintersæson med rodfrugter og tung smagfuld simremad, bliver jeg altid glad, når jeg ser rabarberne stikke frem i min mors have. Så er foråret på vej.

rabarber med sukker i sæson

Rabarber er en flerårig plante, hvor kun stænglerne spises. Spis endelig ikke bladene, da de er giftige. Det er ikke kun den røde del af stænglen, der smager eller kan spises – det kan hele stænglen.

Man kan med fordel fryse rabarberne ned så, man kan spise lidt sommer om vinteren. De skal bare skylles og snittes i stykker – de kan holde sig 12 måneder i fryseren.

Rabarber indeholder oxalsyre, der kan hindre optagelsen af calcium i tarmsystemet. Man kan derfor tilføje non-oxal (opfindsomt navn ikke?) til sin mad. Det putter jeg dog aldrig i. Oxalsyre indeholder et salt, der hedder calciumoxalat, som kan omdannes til urinvejssten. Så hvis man er bekymret for det, kan man putte non-oxal i den mad man laver med rabarber.


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *