Banancupcakes med nutellafrosting bagt i en pandekage

Disse banancupcakes med nutellafrosting bagt i en pandekage, er inspirerede af de store lækre pandekager, man kan købe på gaden i Aarhus i december. Det fungerer forbløffende godt, at bage kagen i en pandekage. Pandekagen bliver sprød og kagen bliver på en eller anden måde mere saftig. Og det bedste af det hele er, at man laver en hjemmelavet spiselig muffinform, så man kan spise HELE kagen. Har man ikke lyst til at bage kagen i en pandekage, kan man sagten bruge almindelige papirforme. Kagerne smager også fremragende uden.

Banancupcakes med nutellafrosting bagt i en pandekage

[recipe-foody]

Antal: ca. 18 kager

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 185 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 4 små bananer eller 3 store – de må meget gerne være meget modne
  • 200 g brun farin (du kan også bruge almindelig sukker)
  • 2 æg
  • 1 dl olivenolie (du kan også bruge en smagsneutral olie)

Fremgangsmåde:

  • Lav en portion perfekte pandekager – de skal have en diameter på ca. 15 cm
  • Put pandekagerne i en muffinbakke mens de endnu er lune – så er de lettere at forme. Når du det ikke mens de er lune, kan du hurtigt varme dem i ovnen med sølvpapir eller i en mikrobølgeovn uden sølvpapir
  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser – altså mel, natron og salt
  • I en anden skål moses bananerne med en gaffel – de skal moses rigtig godt
  • I en ny skål piskes æg og sukker helt lyst, let og luftigt
  • Derefter piskes olien i ad to omgange
  • Pisk de tørre ingredienser i ad to omgange – pisk kun lige indtil det er en ensartet masse
  • Til sidst piskes de mosede bananer i
  • Fyld pandekagerne 2/3 op
  • Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter (almindelig)
  • Kagerne køles helt ned inden, der puttes frosting på

[/recipe-foody]

cupcakes bagt i pandekager

Spiselige cupcakeforme

[recipe-foody]

Frosting

Det skal du bruge:

Fremgangsmåde:

  • Lav en portion swiss meringue buttercream ved at følge vejledningen i opskriften
  • Pisk Nutella i din SMBC
  • Put frosting på kagerne med den ønskede tylle, eller med bagsiden af en ske, hvis du gerne vil have et lidt rustikt look på din kage

[/recipe-foody]

Banancupcakes med Nutella frosting bagt en en pandekage

Banancupcakes med Nutella frosting bagt en en pandekage


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *