Disse lækre og luftige cupcakes med appelsin og olivenolie er, som navnet antyder, MEGET luftige. De har en let og luftig kage med masser af appelsinsmag, som passer perfekt med den tunge frosting. Man kan sagten bruge en smagsneutral olie, hvis man hellere vil det, men jeg synes at olivenolien giver en smagsdybde, der er rigtig god.
[recipe-foody]
Kagerne
Antal: ca. 18 kager
Det skal du bruge:
- 2 æg
- 160 g sukker
- 1,5 dl olivenolie
- Revet skal fra en appelsin
- Saft fra en appelsin
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 160 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, og salt i en skål for sig (de behøver ikke at være stor)
- Put æg og sukker i en stor skål, og pisk det let, lyst og luftigt
- Pisk olivenolien i ad to omgange
- Pisk hvedemelsblandingen i æggeblandigen ad to omgange – pisk kun lige til det er blevet til en ensartet masse
- Pisk derefter appelsinskal og appelsinsaft i – pisk kun til det er blevet til en ensartet masse
- Fyld formene 2/3 op
- Bag kagerne ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Tag kagerne ud og lad dem køle helt af inden du putter frosting på
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 1 portion cream cheese frosting
- Skallen fra 1 økologisk appelsin
Fremgangsmåde:
- Følg vejledningen for opskriften
- Pisk til sidst skallen fra appelsinen i frostingen
- Sprøjt frosting ud på kagerne med den ønskede tylle – jeg har brugt en stor rund tylle
- Pynt kagerne med revet appelsinskal
[/recipe-foody]
Skriv et svar