Jeg har rigtig længe haft lyst til at lave en cupcake med blåskimmelost… I anden runde af madbloggerudfordringen lavede Camilla fra bloggen Ostesnak en flødebolle med gorgonzola i. Og lige siden har jeg haft lyst til at forsøge mig med at lave en cupcake med blue cheese i. Derfor har jeg lavet disse cupcakes med pære og gorgonzola med en lille overraskelse af pekannødder og honning i. Denne kage er på en gang sød og salt og har en dejlig balance og nødderne i selve kagen tilfører en god struktur.
Jeg ved ikke særlig meget om ost… Så jeg fulgte ostesnaks eksempel og brugte en gorgonzola dolce til denne cupcake – men man kan sikkert også bruge andre typer af blue cheese i denne kage, hvis man øsnker en lidt kraftigere smag af blue cheese i frostingen. Jeg har brugt Clara Frijs pærer. Pære er rigtig svær at bage med, da den delikate smag let kan “forsvinde”, så vælg en, der smager af rigtig meget.
Kagerne
Det skal du bruge:
- 2 danske pærer skåret i tern (hvis pærerne har en sej skrald, er det en god ide at skrælle dem)
- 1 spsk honning
- 75 g hakkede pekannødder (du kan også bruge valnødder – jeg kan bare bedre lide pekannødder)
- 125 g usaltet smør
- 125 g rørsukker
- 2 æg
- 175 g mel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 knsp salt
- 1,5 dl kærnemælk
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Rist de hakkede pekannødder på en pande, til der breder sig en dejlig duft af nødder i hele køkkenet – hold godt øje med at de ikke brænder på
- Hæld honning på nødderne og bland det hele rundt – tag nødderne af varmen og lad det køle af, indtil de skal i dejen
- I skål piskes smør og sukker lækkert og luftigt
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg til massen er ensartet.
- I en skål for sig blandes mel, bagepulver, natron og salt
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
- Tilsæt derefter halvdelen af kærnemælken – pisk til det er ensartet – dejen vil sikkert gerne skille lidt, men fortvivl ej! Det skal nok blive godt igen, når kagerne er bagt
- Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og kærnemælken
- Vend forsigtigt pære og pekannødder i dejen
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
- Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt ned inden de pyntes med frosting
Til denne kage har jeg brugt cream cheese frosting
Frosting
Det skal du bruge:
- 100 g usaltet smør (stuetemperatur)
- 200 g flormelis
- 150 g gorgonzola dolce (stue temperatur)
- 1 knsp salt
- 200 g cream cheese (køleskabskoldt)
Fremgangsmåde:
- I en skål piskes smør, salt og flormelis godt sammen – det skal piskes let og luftigt… Pas på med at piske for voldsomt med det samme. For så pisker du nemlig kun luft i flormelisen og laver dermed et støvbad af flormelis!
- Pisk derefter gorgonzola i – den skal fordeles rigtig godt
- Pisk derefter din cream cheese i
- Start med at piske ved lav hastighed, så det hele forsigtigt blandes sammen – Øg hastigheden og pisk det lækkert og luftigt – men pas på med at piske for meget… Pisker man for meget, kan man nemlig risikere at frostingen bliver flydende…
- Put frosting på kagerne og pynt dem med pæreskiver – pærerne kan godt bliver brune, hvis de står i lang tid. Derfor er det en god ide, at vente med at pynte kagerne til lige før de skal serveres
Skriv et svar