Jeg elsker sommer, sol og jordbær. Men hver sommer glæder jeg mig som et lille barn til efteråret. For efterår betyder ÆBLER! De er ikke helt i sæson lige nu – de vil sige at man ikke kan plukke dem fra træet og spise dem som de er. Men over det hele i de levende hegn, kan man finde hegnsæbler. Og lige nu hænger der masser af umodne æbler rundt omkring. Men hvorfor skriver jeg at de er i sæson, når de ikke er modne? Det gør jeg fordi umodne æbler er fantastiske at lave gele af. Æbler indholder nemlig pektin (et stof, der får gele og marmelade til at stivne) og indholdet af dette er særlig stort i æbler, når de er umodne.
De sidste par år har jeg lavet æble-timian gele og det gør jeg også i år. Den opskrift rammer bloggen en af de nærmeste dage. Derudover vil jeg prøve at lave æble-chili gele. Så må jeg se om det bliver et fraklip eller en opskrift…
Jeg kommer til at lave et indlæg, der specifikt handler om syltning og her kommer jeg også til at forklare lidt nærmere, hvad pektin er for noget, og hvordan det fungerer.
Skriv et svar