Rabarber crumble cupcake

Mmmmm… Rabarbercrumble. Men som cupcake? JA! som cupcake!

Dette er en længere opskrift, så jeg har tilføjet nogle genveje til sidst.

Start med at lave en portion rabarbermarmelade. Det er en god ide at lave det mindst dagen i forvejen, så den er helt kold, når du skal bruge den. Til denne opskrift, skal der kun bruges en halv portion marmelade

Rabarbercrumble cupcakes

Kagerne

Du skal bruge:

  • 200 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 4 økologiske æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk fint salt

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  2. Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid en for kort
  3. Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
  4. Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
  5. Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
  6. Put resten af melblandingen i og pisk til det er en enskartet masse
  7. Put dejen i cupcakeforme og fyld dem halvt op
  8. Bages ved 180 grader i ca. 22 minutter ved alm. varme
  9. Stilles til afkøling på en bagerist

Frosting

Lav en portion swiss meringue buttercream. Når grundopskriften er færdig pisker du 1,5 dl rabarbermarmelade i.

Crumble

Det skal du bruge

  • 100 g müsli (uden sukker og tørrede bær/frugter, men gerne med nødder/kerner)
  • 60 g sukker
  • 40 g mel
  • 50 g usaltet, koldt smør
  • 100 g god mørk chokolade, groft hakket

Fremgangsmåde:

  1. Smid alle ingredienserne – undtagen chokoladen – i en skål. Ned i skålen med lapperne og mas det hele sammen til smørret er jævnt fordelt
  2. Put chokoladen i og mas det rundt, til det er jævnt fordelt
  3. Hæld det ud på en bageplade med bagepapir og fordel det i et tyndt, jævnt lag
  4. Bag det ved 180 grader i ca. 15 min. – hold godt øje med det, for det kan nemt brænde på…
  5. Lad det køle helt af. inden du putter det på kagerne
  6. Tag en smagsprøve – der er nok til alle kagerne

Sådan samler du dine cupcakes:

  1.  Skær et hul i hver cupcake på størrelse med en femmer og fjern det stykker kage, du har taget ud, så der bliver et hul i hver kage
  2. Fyld hullerne op med rabarbermarmelade
  3. Put din frosting i en sprøjtepose med en tyl
  4. Sprøjt frosting på alle kagerne
  5. Dyp de frostede kager i din crumle
  6. MUMS! så er kagerne færdige

Sådan kan du snyde:

  • Køb færdiglavet rabarbermarmelade
  • I stedet for at lave din egen crumble kan du købe müsli med chokolade og dyppe kagerne i det

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *