I sæson nu: Hybenroser

Lige nu står kysterne i blomst. Hybenbuskene (også kaldet rynket rose) blomstrer med roser, og de har en helt faktisk duft. Selvom de står på sortlisten over invasive plantearter i Danmark, så synes jeg, stadig de er fantastisk smukke. Roserne er forstadiet til hyben, der bliver modne i august-september.

Hybenroser ved stranden

 

Jeg har i lang tid godt kunne tænke mig, at fange duften og smagen af hybenroser – for den smager og dufter virkelig af sommer. Hvad kunne være bedre på en grå og trist efterårsdag, end mindet om sommer og hybenroser? Derfor har jeg i år tænkt mig at lave hybenrose sirup. Derudover vil jeg forsøge at lave hybenrose ekstrakt. Måske bliver det også til hybenrose saft, hvis jeg har blomster nok…

Hybenroser 072

Disse smukke roser skal naturligvis omdannes til en cupcake og de skal pyntes med kandiserede hybenroser.

Hybenroser 055

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *