Jeg er meget dårlig til at stå op om morgenen… Og jeg er meget dårlig til at få spist morgenmad. Det tager alt for lang tid. Så derfor springer jeg ofte morgenmaden over… Det resulterer i at jeg bliver sulten i løbet af dagen… Derfor har jeg udviklet denne opskrift, som man kan tage med sig om morgen. Jeg tror også den vil være rigtig god i en madpakke som en snack. Denne opskrift på bagt grød er lidt sød, fordi der er så meget æble i, men der er slet ikke sukker, honning eller andet hejs i. Og så er der masser af gode kostfibre i, som giver en rigtig god start på dagen…
Det her er mit andet forsøg… Det første blev lidt for vådt, og så sad de fast i muffinbakken – derfor er det vigtigt at du bager grøden i silikoneforme. Du kan også bruge papirforme i en metalbakke, men de sidder altså også lidt fast i papiret…
Antal: Ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
- 2 dl havregryn + 1 dl
- 2 dl mælk (hvis de skal være laktosefri kan du også bruge mandelmælk eller ligende)
- 2 dl æblemos (find en, hvor der ikke er tilsat sukker – jeg synes at urtekrams er rigtig god)
- 1 dl finthakkede hasselnødder
- 1 dl tørret æbletern eller andet tørret frugt
- 1 dl hørfrø
- 1 tsk stødt kanel + 1 tsk
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 1 knsp salt
- 2 æg
- 2 spsk psyllium frøskaller
- 1 æble
Fremgangsmåde:
- Rør 2 dl havregryn, mælk og æblemos sammen i en skål og sæt det i køleskabet i mindst tre timer – så trækker grynene væsken til sig og det bliver til en grødet masse
- Tag grøden ud ad køleskabet igen og tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Put de fint hakkede hasselnødder, æbletern, hørfrø 1 tsk stødt kanel og stødt muskatnød ned i skålen. Rør godt rundt så det hele bliver godt fordelt
- Tag en ny skål frem og put æggene deri. Pisk dem til de skummer og er blevet lidt mere luftige…
- Vend æggene ned i grøden
- Rør derefter psyllium frøskaller og 1 dl havregryn ned i grøden
- Skær æblet i små tern og vend det i 1 tsk kanel
- Put grøden i silikone forme – fyld dem helt op. Jeg synes formene fra Mette Blomsterberg er rigtig gode, for bakken er stivet af i kanterne, og så er det nemmere at få den ind og ud ad ovnen
- Put æblestykkerne på grøden og put dem i ovnen ved 180 grader almindelig varme
- Bag dem i ca. 45 minutter til de er gyldne og du kan stikke en strikkepind/kødnål ned i grøden og den kommer ren ud.
- Smid dem i fryderen og tag en op aftenen før. Så har du nemlig hurtig morgenmad på farten!
Skriv et svar