Bagt rødbedepure og noget om madbloggerudfordringen 2013

rødbedepure 068

Jeg har meldt mig til Madbloggerudfordringen 2013 – og hold da op en udfordring! I alt sin enkelthed går det ud på, at man som blogger får tildelt en anden blog, som man så skal skrive et indlæg om. Man kan enten genskabe den oprindelig opskrift, eller man kan nyfortolke en opskrift. Jeg har fået tildelt Vanløse Blues som drives af Maria. Hun laver nogle super lækre retter. Jeg er blandt andet ret vild med hendes salater og supper. Vanløse Blues handler om LCHF mad – altså mad med så få kulhydrater som muligt. Det kan man jo ikke påstå at min blog er… Jeg kaster om mig med sukker og hvedemel! Så jeg har taget udfordringen til mig og lavet en cupcake uden mel og gluten, uden sukker og uden laktose. Jeg kan ligeså godt gå linen ud og bage uden alle mine yndlingsingredienser… Nemlig mel, sukker og smør.

På Vanløse Blues faldt jeg over en rigtig lækker krydderet rødbede suppe. Det er er den jeg vil nyfortolke som en cupcake. I denne suppe skal der naturligvis rødbeder i. Derfor kommer der her en opskrift på bagt rødbede pure. Den skal bruges i kagen, men den er også rigtig lækker som tilbehør til maden. Jeg har valgt at bage rødebederne af flere årsager… For det første synes jeg det sviner helt vildt, når man skræller og river dem – det undgås når de bliver bagt med skrællen på. Derudover synes jeg at smagen bliver mere intens når det bliver bagt – den bliver ikke kogt ud i vandet og jeg synes at smagen bliver sødere… Hvilket jeg jo i høj grad har brug for, når jeg nu ikke kan søde kagen med sukker. Desuden dør alle de trælse jordbakterier og sporer, når de kommer over 120 grader.

Det skal du bruge:

  • Rødbeder – Jeg brugte 700g, hvilket giver temmelig meget pure… Brug dem du har

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skrub rødbederne fri for jord og skær eventuelle grimme pletter af
  • Pak rødbederne ind i sølvpapir

rødbedepure 004

  • Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 1 time – tjek om de er færdige ved at stikke en kniv eller en kødnål ned i den største rødbede – de er færdige, når du ikke føler nogen modstand og rødbederne let falder af igen
  • Tag rødbederne ud ad ovnen igen og lad dem køle ned en times tid
  • Pak rødbederne ud og pil skrællen af – ligesom hvis du skulle pille en kartoffel

rødbedepure 016

  • Skær rødbederne i mindre stykker, og smid dem i en foodprocessor – blend dem til en fin ensartet masse
  • Hvis du skal bruge det til aftensmad, kan du også putte lidt fløde i og nogle lækre krydderier

rødbedepure 034

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *