I disse dage, hvor der er så varmt har jeg næsten kun lyst til at spise kolde ting – altså er koldskål en af sommerfavoritterne lige nu. Det gav mig ideen til en koldskål cupcake – en lækker frisk lille sommergodte
Kagerne
Det skal du bruge:
- 2 dl kærnemælk
- Skallen af en citron
- Kornene fra en vaniljestang
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- 55 g smeltet usaltet smør
- 225 g mel
- 110 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- Kammerjunkere
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur – også det smeltede smør – tænd ovnen på 180 grader
- Kærnemælk hældes i en skål sammen med citronskal og vaniljekorn, som findeles med 1 spsk sukker – lad blandingen trække smag i en times tid
- Når kærnemælken har trukket smag blandes det sammen med det smeltede smør og æggene
- Bland alle de tørre ingredienser sammen
- Melet røres i kærnemælk/æggeblandingen lidt ad gangen – rør kun lige til det hele er blandet sammen
- Put dejen i papirforme – de skal fyldes ca. 2/3 op
- Smuldre en kammerjunke på hver kage inden de puttes i ovnen
- Bag dem ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt ned inden der puttes frosting på
Frosting
Det skal du bruge:
- 1 portion Swiss Meringue Buttercream
- 1 dl kernemælk
Fremgangsmåde:
- Følg anvisningerne på Swiss Meringue Buttercream
- Pisk 1 dl kærnemælk i
Sådan samles kagerne
- Når kagerne er kølet ned, sprøjtes frosting på kagerne med den ønskede tylle. Jeg har brugt en lige rund tylle
- Derefter pyntes kagerne med kammerjunkere – jeg har smuldret mine ret fint, men man kan også putte dem på hele eller som grovere smulder alt efter, hvad man plejer at gøre med sin koldskål
Skriv et svar