Grundopskrift: Cream Cheese Frosting

Jeg er faktisk ikke særlig stor fan af cream cheese frosting… Eller det var jeg ikke… Jeg kunne godt lide ideen om den let syrlige flødeost, som udgangspunkt for en frosting. Men de opskrifter jeg har prøvet har været aaaaalt for søde. Og så ødelægger det lidt ideen med den syrlige frosting. Derfor gik jeg som regel uden om og brugte et alternativ… Det betyder dog ikke at jeg ikke har forsøgt at lave en god cream cheese frosting. Jeg har i alt lavet 7 forskellige opskrifter, og nogen gange er det gået helt galt… Men jeg har syntes at min blog manglede en god grundopskrift på cream cheese frosting, så jeg tog kampen op, og nu har jeg endelig sejret over den! Jeg synes at denne opskrift på cream cheese frosting er perfekt luftig og fluffy og har den perfekte balance mellem syre og sødme. Og så er den enormt nem at lave…

Jeg synes at Philadelphia cream cheese fungerer bedst.

cream cheese frosting opskrift

Det skal du bruge:

 • 100 g usaltet smør (stuetemperatur)
 • 200 g flormelis
 • 1 knsp salt
 • 200 g cream cheese (køleskabskoldt)

Fremgangsmåde:

 • I en skål piskes smør, salt og flormelis godt sammen – det skal piskes let og luftigt… Pas på med at piske for voldsomt med det samme. For så pisker du nemlig kun luft i flormelisen og laver dermed et støvbad af flormelis!
 • Pisk derefter din cream cheese i
 • Start med at piske ved lav hastighed, så det hele forsigtigt blandes sammen – Øg hastigheden og pisk det lækkert og luftigt – men pas på med at piske for meget… Pisker man for meget, kan man nemlig risikere at frostingen bliver flydende…

De gule stænk på dette billede er bergamotskal – citrusskal og cream cheese frosting kan rigtig godt lide hinanden – men brug endelig kun skallen…

 


Comments

4 svar til “Grundopskrift: Cream Cheese Frosting”

 1. Hvor mange cupcakes rækker denne opskrift til? 🙂

  1. Hej Laura

   Mange tak for dit spørgsmål 🙂

   Det kommer lidt an på, hvor meget frosting du putter på… Men for mig rækker opskriften til 18-20 cupcakes af almindelig størrelse 🙂

   Hilsen Nina

   1. Tusind tak for hjælpen 🙂

    1. Det var så lidt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *