Hjemmelavet krymmel

Når jeg skal pynte mine kager, kan jeg bedst lide at gøre det med noget, der tilføjer smag til kagen. Derfor bruger jeg for eksempel ikke fondant. For det smager ikke at andet en “sødt”. Jeg bruger heller ikke krymmel af samme grund… Men jeg kan godt lide at mine kager ser pæne ud, og krymmel tilføjer altså bare et ekstra niveau af “finhed”. Derfor har jeg kastet mig ud i af lave mit eget krymmel. Og hjemmelavet krymmel har åbnet op for en masse muligheder for at tilføje smag på en ny måde til mine kager. Opskriften har jeg fået fra den altid inspirerende blog Cupcake Project. Og så har jeg rettet den lidt til alt efter, hvad jeg skal bruge den til… Det er faktisk bare en opskrift på royal ising med smag, som så er tørret og knækket i små stykker.

Hjemmelavet krymmel

Her har jeg lavet krymmel med jordbær. Det her er mere en vejledning til, hvad man skal gøre, når man har lavet massen – og ikke så meget en opskrift. For det varierer lidt alt efter, hvilken smag man gerne vil have frem. Derfor står ingredienslisten til de forskellige udgaver af krymmel nederst i dette indlæg. Jeg vil opdatere indlægget løbende, når der kommer flere opskrifter på krymmel.

Husk at de skal tørre en dag – så gå i gang god tid…

Dette indlæg indeholder opskrifter på:

 • Hjemmelavet krymmel med vanilje
 • Hjemmelavet krymmel med citron
 • Hjemmelavet krymmel med jordbær
 • Hjemmelavet krymmel med brombær
 • Hjemmelavet krymmel med lakrids
 • Hjemmelavet krymmel med hindbær
 • Hjemmelavet krymmel med kirsebær
 • Hjemmelavet krymmel med nellike

Fremgangsmåde:

 • Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse
 • Put massen op i en sprøjtepose udstyret med en rund tylle med et meget lille hul – en diameter på 2 mm. Alternativt kan du klippe et lille hul i en frysepose eller en sprøjtepose og bruge det. Men jeg tror ikke det er helt så nemt at styre…
 • Bred et stykke bagepapir ud på bordet og sprøjt massen ud i lange tynde streger – du skal bruge ca. 3 – 5 ark alt efter hvor tæt du sprøjter din krymmel ud

Hjemmelavet krymmel

 •  Hold sprøjteposen hævet over papir mens du sprøjter og “sprøjt i luften” – på den måde bliver linjerne helt fine. Det gør ikke noget at de bliver skæve – de skal alligevel brækkes i små stykker til sidst
 •  Lad din krymmel tørre til næste dag

Hjemmelavet krymmel

 • Når din krymmel er tørret, skal du brækkes i små stykker – jeg synes det er lettest at knække de lange stænger i mindre stykker – putte dem i en pose og derefter knække stængerne i helt små stykker ved at mase pose med hænderne

Hjemmelavet krymmel

 • Opbevar din krymmel i en lufttæt beholder – husk at vente med at putte krymmel på dine kager lige inden, du skal servere dem – ellers kan de nemlig godt blive opløst af fugten fra den frosting, der er på kagen

[recipe-foody]

Krymmel med vanilje

Det skal du bruge:

 • 210 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 1/2 tsk vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
 • 1,5 tsk vand vand

[/recipe-foody]

hjemmelavet krymmel med vanilje

 

[recipe-foody]

Krymmel med citron

Det skal du bruge:

 • 200 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • revet skal fra 1 citron og derefter hakket meget fint
 • 1/2 tsk gurkemeje
 • 2 citronsaft

[/recipe-foody]

hjemmelavet krymmel med citron

 

[recipe-foody]

Krymmel med jordbær

Det skal du bruge:

 • 175 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 1 spsk + 2 tsk frysetørret jordbærpulver
 • 1 spsk vand

[/recipe-foody]hjemmelavet krymmel med jordbær

 

[recipe-foody]

Krymmel med brombær

Det skal du bruge:

 • 175 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 1 spsk + 2 tsk frysetørret brombærpulver
 • 1 spsk vand

[/recipe-foody]

hjemmelavet krymmel med brombær

 

[recipe-foody]

Krymmel med lakrids

Det skal du bruge:

 • 200 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 1 spsk + 2 tsk lakridspulver
 • 2 tsk vand

[/recipe-foody]

hjemmelavet krymmel med lakrids

 

[recipe-foody]

Krymmel med hindbær

Til mine cupcakes med hindbær og Toblerone lavede jeg hindbærkrymmel

Det skal du bruge:

 • 175 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 1 spsk + 2 tsk frysetørret hindbærpulver
 • 1 spsk vand

[/recipe-foody]

Cupcakes med toblerone og hindbær 138

[recipe-foody]

Krymmel med kirsebær

Til mine ris a la mande cupcakes lavede jeg kirsebærkrymmel

Det skal du bruge:

 • 175 g flormelis
 • 1/4 tsk salt
 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 1 spsk + 2 tsk frysetørret kirsebærpulver (jeg har fundet mit hos blok18) Man kan også godt bruge frysetørrede hindbær, men så smager det selvfølgelig ikke af kirsebær
 • 1 spsk vand

[/recipe-foody]

ris a la mande cupcakes 018[recipe-foody]

Krymmel med nellike

Denne krymmel har jeg brugt til mine nellike-appelsin cupcakes

Det skal du bruge:

 • 1 æggehvide (2 spsk)
 • 175 g flormelis
 • 1 knsp salt
 • 1 spsk vand
 • 1 spsk + 1 tsk stødt nellike

[/recipe-foody]

Appelsin Nellike Cupcake 047


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *