I sæson nu: Hyldeblomster

Hyldeblomster

Snart blomstrer hylden over hele landet. Og det er en fantastisk duft! Men man skal være hurtig, for den visner hurtigt igen, og så er det for sent. Derfor kommer dette indlæg lidt før at hylden egentlig står i fuldt flor. Jeg plejer at bruge meget tid på at lave hjemmesylt med hyldeblomster. Sidste år lavede jeg naturligvis hyldeblomstsaft. Derudover lavede jeg jordbær-hyldeblomstmarmelade, tørrede hyldeblomster og hyldeblomstsalt. I år skal de helt sikkert laves om til en cupcake på en eller anden måde! Derudover vil jeg forsøge at lave hyldeblomst curd i år. Det tror jeg kan blive rigtig godt.

Hyldeblomster

Jeg har altid forbundet hyldeblomsternes duft med Sankt Hans. Det er nemlig der, at blomsterne oftest er på sit højeste. Hylden kan findes overalt, og de vokser ofte vildt i krat og skovbrynet. Selve blomsten og de modne bær kan spises, men resten er giftig. Der er altså derfor vigtigt at man får taget blomsterne af stilkene inden man gå i gang. Det er også en god ide at lave være med at skylle blomsterne, da man så vasker meget af smagen direkte ned i afløbet. Det skal jo direkte ned i maven i stedet for.

Hyldeblomster


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *