Hindbærmarmelade

Min veninde har fødselsdag d. 22. juni. I den forbindelse har hun spurgt om jeg ville bage cupcakes til hende og hendes familie. Og det gør jeg da gerne! Hendes yndlingskage er hindbærsnitte (og banankage og krydderkage, men det er, som hun selv sagde, ALT for nemt). Det bliver en svær udfordring, men jeg kaster mig hovedkulds ud i det…
Til disse kager skal jeg bruge hindbærmarmelade – og den laver jeg naturligvis selv.
Jeg er ikke selv så stor fan af hindbærsnitter, for jeg synes de er alt for søde. Så jeg holder sukkerindholdet nede i denne marmelade for at beholde hindbærenes naturlige friske syre.
Jeg bruger frosne hindbær, da friske hindbær endnu ikke er i sæson herhjemme. Og jeg synes de friske man kan købe er aaaaalt for dyre. Og så synes jeg det er lidt ærgerligt at bruge det fine, friske, lille delikate bær til marmelade, da det koger helt ud…
Denne portion er forholdsvis stor, så hvis du ikke vil bruge marmeladen ellers, kan du lave en mindre portion. Forholdet er 1 del syltesukker og 4 dele hindbær.

Hindbærmarmelade

Du skal bruge:

 • 1 kg frosne hindbær
 • 250 g syltesukker
 • en lille smule vand

Fremgangsmåde:

 1. Put halvdelen af hindbærne i en gryde med lidt vand – ikke mere end en halv dl
 2. Lad det koge helt ud.
 3. Put derefter den anden halvdel af hindbærne i gryden sammen med syltesukkeret
 4. Lad det hele koge op
 5. Når du kan se at det koger, skal det lige koge 5 minutter, og så er det færdigt
 6. Put marmeladen i skoldede, atamonskyllede glas

Hindbærmarmelade


Comments

Ét svar til “Hindbærmarmelade”

 1. Peter Avatar
  Peter

  Name-nam… Det lyder lækkert… Det vil jeg glæde mig til at smage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *