Specier med kandiseret ingefær, rosenpeber og citronskal

Jeg havde sådan lyst til at bage småkager… Men jeg plejer at give den fuld gas i december med julekagerne, så jeg havde ikke lyst til at bage en af de typiske julesmåkager. Jeg havde længe gået og puslet med ideen om at bruge rosenpeber i en kage. Så her fik jeg muligheden… Til denne kage skulle jeg bruge kandiseret ingefær – det kunne jeg ikke lige finde i det lokale supermarked. Derfor måtte jeg jo lave det selv…

Man kan næsten ikke se på kagerne at der er rosenpeber i, men smagen træder tydeligt igennem og spiller godt sammen med den søde kage, den skarpe ingefær og den syrlige citronskal.

Specier 004

Det skal du bruge:

  • 310 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 150 g flormelis
  • 25 g kandiseret ingefær
  • skallen af 1 citron
  • 25 rosenpeber korn

Rosenpeber

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser skal have stuetemperatur
  • Hak ingefæren fint – det skal være hel små stykker
  • Put rosenpeberkornene i en morter og mas det – de kan godt finde på at sidde fast på siderne af morteren – så kan du bare tage lidt af den flormelis, du skal bruge til kagerne og røre sammen med kornene – så bliver det til et fint rosenfarvet pulver

Rosenpeber 002

  • Smid alle ingredienserne op i en skål og rør det sammen til en ensartet masse
  •  Bred et langt stykke husholdningsfilm ud på køkkenbordet
  • Form dejen til en lang pølse og pak den ind i husholdningsfilmen
  • Nu skal dejen i køleskabet i nogle timer – jeg synes det er lettest at “lukke” dejpakken ved at sno enderne og sætte en poseklemme på

Specier 001

  • Lad dejen hvile og køle ned i et par timer – gerne natten over…
  • Nu skal du til at bage småkagerne…
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • Tag dejen ud af køleskabet og skær den i tynde skiver – ca. 2 millimeter  tykke
  • Put skiverne op på et stykke bagepapir

Specier 002

  •  Bag kagerne en plade ad gange – de skal bages til de er gyldne – ca. 10-12 minutter
  • Når kagerne er færdige, skal de op på en bagerist og køle ned – opbevar dem i en lufttæt beholder eller spis dem alle sammen med det samme

Specier 003


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *