Jeg kan rigtig godt lige chokolade-nødde pålæg, men jeg synes at det man kan købe i butikkerne bliver lidt for sød nogen gange. Det smager at sukker, sukker, sukker, lidt af kakao og lidt af nødder. Derfor har jeg lavet mit eget. Jeg synes det har en rigtig god smag af det bitre fra nødderne, som også bliver understøttet af kakao og mørk agavesirup. Hvis du ikke kan få fat i friske hasselnødder kan du bruge tørrede, men så skal de lige blødes op i vand i et halvt døgns tid…
Det skal du bruge:
- 250 g friske hassennødder (vægt uden skal)
- 1 dl mørk agavesirup
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl mandelmælk
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde:
- Smid nødderne op i en og blend dem til en fin mos
- Put derefter halvdelen af din kakao, agavesirup, mandelmælk og salt i – blend det igen – WROOM WROOM!
- Smag på det og tilsæt mere af ovenstående til det får den ønskede konsistens og smag – min er lidt grynet, men jeg kan godt lide, at man kan se, at det rent faktisk er lavet af nødder
Skriv et svar