Bagt grød med appelsin og chokolade

For noget tid siden så jeg i et madblad en lille notits om Urtekrams Trekornsflager. Det er en blanding af ruggryn, havreflager og enkornflager, og det synes jeg lød som en rigtig god blanding af korn. Derudover er de tilsat en lille smule hybenpulver. Jeg synes at hybenpulver har en svagt syrlig smag, så derfor tænkte jeg at det ville passe rigtig godt med appelsin. Og for at give dem et lille ekstra tvist, har jeg puttet chokolade i. En fantastisk måde at starte dagen på! Endnu en gang er denne opskrift på bagt grød uden tilsat sukker – hvis man vælger en sukkerfri chokolade.

bagt grød med appelsin og chokolade tekst

bagt grød med appelsin og chokolade 007

[recipe-foody]

Det skal du bruge:

  • 2 + 1 dl Trekornsflager (eller andre typer gryn du kan få fat på – men gerne en blanding)
  • 2 spsk hybenpulver (kan udelades)
  • 50 g grofthakket mørk chokolade af god kvalitet – køb en sukkerfri variant, hvis du gerne vil have en helt sukkerfri udgave
  • Revet skal fra 1 appelsin
  • 2,5 dl appelsinjuice (Det skal være den rigtige slags… Ikke det man kan købe fra koncentrat)
  • 1 dl skyr eller yoghurt natural
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk loppefrøskaller

Fremgangsmåde:

  •  Rør 2 dl trekornsflager, hybenpulver, grofthakket chokolade, appelsinskal, appelsinjuice og skyr sammen i en skål og sæt det i køleskabet i mindst tre timer – så trækker grynene væsken til sig og det bliver til en grødet masse
  • Tag grøden ud ad køleskabet igen og tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • Put grækarkerne og solsikkekerner ned i skålen. Rør godt rundt så det hele bliver godt fordelt
  • Tag en ny skål frem og put æggene deri. Pisk dem til de skummer og er blevet lidt mere luftige…
  • Vend æggene ned i grøden
  • Rør derefter loppefrøfrøskaller, bagepulver og 1 dl trekornsflager ned i grøden
  • Put grøden i silikone forme – fyld dem helt op. Jeg synes formene fra Mette Blomsterberg er rigtig gode.
  • Bag dem i ca. 30 minutter til de er gyldne og du kan stikke en strikkepind/kødnål ned i grøden og den kommer ren ud.
  • Smid dem i fryderen og tag en op aftenen før. Så har du nemlig hurtig morgenmad på farten! Eller tag en med i madpakken og find den frem, når du er lækkersulten!

[/recipe-foody]

bagt grød med appelsin og chokolade 014


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *