Nellike-appelsiner… Nu som cupcakes

Det er 2. søndag i advent og det betyder, at der kommer en ny opskrift på en julecupcake. Denne gang er den en appelsin cupcake med nellike krymmel – altså en nellike-appelsin. Af udseende ser denne kage temmelig bleg ud. Men man skal ikke lade sig snyde, for den er tætpakket med SMAG!

Appelsin Nellike Cupcake 060

[recipe-foody]

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 125 g usaltet smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 175 g mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dl frispresset appelsinjuice
  • Revet skal af 1 økologisk appelsin
  • 60 g finthakket kandiseret appelsin 

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur og tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • I skål piskes smør og sukker lækkert og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet
  • I en skål for sig blandes mel, bagepulver, appelsinskal og salt
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
  • Tilsæt derefter halvdelen af appelsinsaften og saften fra den halve citron – pisk til det er ensartet
  • Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og appelsinsaften
  • Vend forsigtigt den kandiserede appelsinskal i dejen
  • Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
  • Bages ved 180 grade almindelig varme i ca. 18 minutter
  • Lad kagerne køle helt ned inden du putter frosting på dem

[/recipe-foody]

Appelsin Nellike Cupcake 074

[recipe-foody]

Frosting

Det skal du bruge:

Fremgangsmåde:

  • Pisk Swiss Meringue Buttercream sammen med appelsinsaft og appelsinskal. Det vil helt sikkert gerne skille, og det vil se ud som om at saften og smørcremen aldrig bliver blandet sammen. Men fortvivl ej! Det skal nok blande sig sammen til sidst… Det skal bare lige piskes lidt tid… Hvis du alligevel synes det tager for lang tid, kan du drysse lidt flormelis i – bare en lille smule ad gangen, indtil det begynder at hænge sammen
  • Sprøjt frosting ud på kagerne med den ønskede tylle
  • Pynt kagerne med nellike-krymmel

[/recipe-foody]

[recipe-foody]

Krymmel

Det skal du bruge:

  • 1 æggehvide
  • 175 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk + 1 tsk stødt nellike 

Fremgangsmåde:

  • Følg vejledningen her

[/recipe-foody]

Appelsin Nellike Cupcake 047


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *