Henkogte pærer

At henkoge er en rigtig god metode til at gemme sæsonens råvarer i dette tilfælde henkogte pærer – og det er en god måde at sylte på med et lavere indhold af sukker, da sukkeret bruges for at tilføre smag og ikke for at konservere.

Det er meget vigtigt at du læser hele opskriften igennem inden du går i gang, da der er flere faldgrupper, når man henkoger – jeg kommer ind på disse i opskriften. Jeghar understreget det vigtigste

Henkogte pærer

Denne opskrift er lidt upræcis da jeg glemte at veje, hvor mange pærer jeg havde – men jeg tror at der var ca. 1,5 kg til 2 kg pærer

Det skal du bruge:

  • 1 liter vand
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang (kan udelades)
  • Pærer

Fremgangsmåde:

  • Udvælg de hårdeste pærere
  • Skræl pærerne – gør dig lidt umage og undgå helligdage… Skær derefter pærerne ud i halve
  • Fjern kernehuset og stilken – det gøres lettest med et parisiennejern, men man kan også bruge en teske
  • Skyld pærerne – bare lige så der ikke kommer skrald eller blomst med ned i glasset
  • Læg de halve pærer ned i et stort glas – det er vigtigt at de glas du bruger er ens
  • Læg de nederste pærer med den runde del nedad – det er vigtigt at der ikke dannes lufthuller, hvor lagen ikke kan trænge ind
  • Læg resten af pærerne ned i glasset – lad være med at presse dem ned i glasset – det er bedre at banke glasset ned i bordet
  • Skrab vaniljekornene ud og findel dem med 1 spsk af sukkeret
  • Kog en lage af 1 liter vand, 400 g sukker og vaniljen – put hele stangen ned til lagen – du kan altid tage den op bagefter
  • Lad lagen koge op – og lad den derefter koge i 5 minutter
  • Skum af…
  • Hæld lagen over pærerne i glassene

Nu skal glassene ind i ovnen…

  • I en kold ovn på en rist i den nederste rille sættes et ildfast fad med 3 cm vand
  • Sæt glassene ind i ovnen ned i fadet
  • Det er vigtigt at du IKKE skruer lågene på – hvis du gør det kan glassene eksplodere. Sæt dem løst ovenpå glassene, så dampen kan slippe ud
  • Tænd for ovnen på 130 grader varmluft
  • Når ovnen siger “klik – nu har jeg nået min temperatur” skal du kigge til glassene. Kig til dem hvert kvarter og når væsken tydeligt koger inden i glassene sætter du en timer til 30 minutter
  • Efter de 30 minutter slukker du for ovnen og sætter en timer til yderligere 30 minutter
  • Efter de næste 30 minutter skrues lågene på glassene
  • Lad glassene stå i ovnen et par timer til de er kølet så meget ned at du kan holde dem i hånden
  • BOM! Så er dine henkogte pærer færdige… Det tager lidt tid, og man skal holde øje med det, men jeg synes faktisk at det er enormt nemt… Jeg har brugt nogle af mine pærer på at lave Belle Helene – en virkelig lækker dessert!
  • Hvis du giver dig i kast med at lave henkogte pærer – eller noget andet og er i tvivl om noget, så skal du endelig bare skrive – det er bedre end at glasset eksploderer eller der går andet galt…

Henkogte pærer


Comments

3 svar til “Henkogte pærer”

  1. Når du skriver at de skal koge tydeligt i glassene, er det så tydelige store bobler? Lige nu er der små bobler indvendigt på glassene og de samles til større bobler og stiger langsomt op. Glassene har stået derinde i 1 time ved 130 grader. Det er 6 store 1 liters glas, så det kan også være fordi det bare tager lang tid.

    1. Hej Mikkel

      Tak for dit spørgsmål.
      Sådan som du beskriver det, lyder det som om at det koger.

      Hilsen Nina

  2. Hej Nina,
    Bruger du kun glas med skruelåg? Jeg har nogle “rigtige” med gummikant – ved du hvordan man gør med dem? Skal de lukkes helt eller også stå åbne? Jeg tror jeg skal forsøge mig en af de næste dage 🙂
    Mvh Stine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *