Cupcakes med hasselnødder, chokolade og appelsin

Disse cupcakes smager rigtig dejligt af efterår. De har en dejlig varm smag af chokolade og hasselnødder, som balanceres af den friske appesin. Man kan sagtens bruge tørrede hasselnødder – men fordi de er tørrede vejer de mindre og smagen er ikke så fin som de friske – så smagen bliver nok lidt mere bitter end dem jeg har lavet.

cupcakes med hasselnødder 026

cupcakes med hasselnødder 021

[recipe-foody]

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 100 g friske hasselnødder
  • 125 g usaltet smør
  • 50 g sukker
  • 85 g brun farin
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 dl mælk

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • Hak nødderne fint
  • Rist nødder på en pande ved middel varme til de begynder at blive gylde og køkkenet fyldes med en dejlig duft af hasselnødder
  • I skål piskes smør og sukker og brun farin lækkert og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet.
  • I en skål for sig blandes mel og bagepulver
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
  • Tilsæt derefter halvdelen af mælken – pisk til det er ensartet
  • Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og mælken
  • Vend forsigtigt nødderne i dejen
  • Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
  • Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter

[/recipe-foody]

cupcakes med hasselnødder 011

[recipe-foody]

Frosting

Det skal du bruge:

  • 200 g mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Skallen fra en økologisk appelsin

Fremgangsmåde:

  • Hak chokoladen fint, og put den i en skål
  • Hæl fløden i en gryde, og bring den til kogepunktet
  • Når fløden koger hældes den i chokoladen mens du hele tiden pisker – nu har du lavet ganache
  • Lad din ganache køle ned på køkkenbordet – når den har stuetemperatur sættes den i køleskabet i 15 min
  • Tag din ganache ud igen og pisk den, så dem bliver lys og luftigt
  • Sprøjt ganache ud på kagerne og pynt dem med revet appelsinskal – man kan også putte lidt hakkede hasselnødder på – det er der ikke på mine kager for jeg havde ikke flere tilbage…

[/recipe-foody]

cupcakes med hasselnødder 007


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *