Banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting

I disse dage synes jeg det er aaaalt for varmt til at bage. Jeg kan slet ikke overskue at have ovnen tændt. Derfor har bloggen stået lidt stille de sidste par dage. Men da en veninden spurgte om jeg ville hjælpe med at bage cupcakes til et arrangement hun skulle til, trådte jeg alligevel til. Vi blev enige om at lave mini cupcakes – en lille hurtig hapser, der er nemmere at spise, end en almindelig cupcakes. Kagerne blev til banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting.

banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting

Opskriften på kagerne har jeg fra det engelske bageri Lolas Cupcakes der har lavet en rigtig god kogebog, der hedder Cupcakes med Lola (side 121) Jeg har puttet lidt mere banan i og brugt vaniljestænger i stedet for vaniljeekstrakt, og så har jeg heller ikke puttet kanel i – nedenstående opskrift en sådan jeg har lavet kagerne. Til denne opskrift er det en god ide at lave din ganache først.

banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting

Kagerne:

Det skal du bruge:

  • 185 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 4 små bananer eller 3 store
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 vaniljestang

banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting

Fremgangsmåde:

  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser – altså mel, natron og salt
  • I en anden skål moses bananerne med en gaffel – de skal moses rigtig godt
  • I en ny skål piskes æg og sukker helt lyst, let og luftigt – man kan ikke piske det for meget
  • Derefter piskes olien i
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og findel dem med en lille smule sukker – derefter piskes vaniljesukkeret ned i dejen
  • Pisk de tørre ingredienser i – pisk kun lige indtil det er blandet sammen
  • Til sidst piskes de mosede bananer i
  • Cupcakeformene fyldes 2/3 op
  • Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 10 minutter (mini) eller 18 minutter (almindelig)
  • Kagerne køles helt ned inden, der puttes frosting på

banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting

Frosting

 Det skal du bruge:

  • 300 g lys chokolade (jeg brugte Marabou)
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

  • Hak chokoladen fint, og put den i en skål
  • Hæl fløden i en gryde, og bring den til kogepunktet
  • Når fløden koger hældes den i chokoladen mens du hele tiden pisker – nu har du lavet ganache
  • Lad din ganache køle ned
  • Når din ganache har stuetemperatur skal du piske den – det er vigtigt at du ikke pisker den for meget, da det vil få den til at skille
  • Derefter pipes din ganache ud på kagerne med den ønskede tylle

banan cupcakes med lys chokolade ganache frosting


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *